Del siden
 
       
 

Eksamen fra udlandet

Uanset om det er dig selv eller fx din adgangsgivende eksamen, der kommer fra udlandet, så er vi klar til at hjælpe dig.

Udenlandsk eksamen

Har du en udenlandsk eksamen, skal du søge inden 15. marts klokken 12.

Regler

Du kan få information om reglerne for optagelse på grundlag af en udenlandsk eksamen på Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Til udenlandsk eksamen hører også International Baccalaureate (IB), hvad enten den er taget i Danmark eller i udlandet.

Vurdering af udenlandsk eksamen

Hvis du søger ind på baggrund af en udenlandsk eksamen, opfordrer vi dig til at få din eksamen vurderet hos Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, inden du søger. 

Er du i tvivl om din eksamen kan ligestilles med en dansk gymnasial eksamen, er der hjælp at hente. Du kan undersøge, om din udenlandske gymnasiale eksamen kan ligestilles med en dansk gymnasial eksamen i eksamenshåndbogen. Eksamenshåndbogen er opdelt efter lande, så det er nemt at tjekke.

Husk at vedhæfte dit eksamensbevis når du søger om optagelse hos os. I nogle tilfælde vil vi bede om en autoriseret oversættelse af eksamensbeviset. 

Ved ansøgere, der har en udenlandsk adgangsgivende eksamen, og som samtidig har behov for opholdstilladelse i forbindelse med uddannelsesopholdet, foretager den enkelte uddannelse en konkret vurdering af hver enkelt ansøger.

Hjalp denne side dig?