Del siden
 
       

F&H er Danias bedste praktikophold

Et nøje tilrettelagt forløb, en god kemi og en vild udvikling sikrer logistikøkonom og F&H of Scandinavia prisen som Danias bedste praktikophold 2020
Artiklen fortsætter under billedet Logistikøkonom-studerende Dennis Mortensen i samtale med logistikdirektør Ruddi Vestergaard Nielsen smiler til kameraet i forgrunden for et stort varelager med masser af papkasser på lange rækker med hylder.
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/logistikoekonom-danias-bedste-praktik/

Hvert år er 700 studerende fra Erhvervsakademi Dania i praktik i virksomheder i hele verden som en del af deres videregående uddannelse. I en særlig konkurrence bliver det allerbedste praktikophold fundet, og det er i år matchen mellem logistikøkonom-studerende i Hobro, Dennis Mortensen, og F&H of Scandinavia.

”Hvor er det vildt. Det er jeg godt nok glad for. Jeg har haft fingrene dybt nede i materien, har fået lov til at arbejde med tingene på min måde og har fået anerkendelse for det. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at de skulle indstilles til prisen,” siger en overrasket Dennis Mortensen, efter nyheden blev afsløret for ham og hans praktikansvarlige, F&Hs logistikdirektør Ruddi Vestergaard Nielsen.

Han var meget overrasket og glad for prisen.

”En praktikant som Dennis, der tør sige noget og bidrager aktivt, giver et andet syn på tingene og tilfører et frisk pust af viden. Den tid, vi investerer i praktikanter, får vi mange gange igen, og derfor betyder prisen rigtig meget,” forklarer Ruddi Vestergaard Nielsen fra F&H, som blandt andet leverer varer til Imerco og Kop & Kande-butikkerne.

Udvikler en hel ny lagerstyring

Det er 34-årige Dennis Mortensen, som har indstillet F&H.

Artiklen fortsætter under billedet Logistikøkonom-studerende Dennis Mortensen står i et showroom fyldt med køkkengrej hos virksomheden F&H og smiler til kameraet. I baggrunden står F&H's logistikdirektør Ruddi Vestergaard Nielsen. ”Før arbejdede jeg med logistik. Nu udvikler og flytter jeg logistik,” forklarer Dennis Mortensen om for-skellen på, hvad han laver i dag modsat sin tid i Forsvaret.

Hans praktik på studiet til logistikøkonom startede tilbage i januar, hvor han først kom på lageret og oplevede, hvordan de 10.000 varenumre og 41.000 pallepladser på 33.000 m2 fungerer i praksis. Langsomt er han rykket ind på kontoret sammen med Ruddi Vestergaard Nielsen.

Udfordringen var klar for logistikøkonomen.

”I fremtiden skal vi ikke kun have varer til virksomheder i store partier, men også levere direkte til private kunder. Det giver en øget kompleksitet og flere små forsendelser, hvilket stiller store og andre krav til vores logistik. Det hjælper Dennis os med at udvikle,” fortæller logistikdirektør Ruddi Vestergaard Nielsen.

For mange år siden læste han selv logistik på det, der i dag er Erhvervsakademi Dania i Hobro, hvor Dennis nu studerer.

”Jeg har den holdning, at man skal give det videre til andre, man selv ved, og det gør vi ved at have praktikanter. De stiller spørgsmål til det, vi gør, og vi har brug for dem for at udvikle os. Ellers luller vi os selv i søvn og bliver overhalet i konkurrencen om udvikling,” siger Ruddi Vestergaard Nielsen.

Større faglig selvtillid

Før Dennis Mortensen startede på det 2-årige studie til logistikøkonom, arbejdede han som logistikassistent ved Helikopterwing Karup.

Artiklen fortsætter under billedet Et udstillingsbord med vaser, lysestager og andre pynteting i et showroom hos virksomheden F&H. F&H of Scandinavia er primært en B2B-virksomhed, der indkøber produkter til kæder som Imerco og Kop & Kande.

Det var et trygt miljø for viborgenseren, og derfor var han spændt på at tage springet først til videregående uddannelse og så til det private erhvervsliv.

”Praktikken har vist mig, at jeg godt kan begå mig i det private. Det har givet mig et selvtilldsboost og et fagligt boost på samme tid, fordi min viden fra studiet har vist sig at kunne bruges til noget,” smiler han glad.

Artiklen fortsætter under billedet Logistikøkonom-studerende Dennis Mortensen i samtale med logistikdirektør Ruddi Vestergaard Nielsen i virksomheden F&H's showroom fyldt med vaser og pynteting. ”Logistik er ligesom it. Det går bare hurtigere og hurtigere med udviklingen, og man er nødt til at bevæge sig med den. Derfor er praktikanter som Dennis så vigtige,” forklarer Ruddi Vestergaard Nielsen om at have logistikøkonomen i praktik.

Fra Dennis Mortensens indstilling lagde dommerne i konkurrencen vægt på, at F&H har inddraget ham fra dag 1 i både den daglige drift og strategiske udvikling af virksomheden, han har omsat teori til praksis samt udviklet sig meget både fagligt og personligt.

Læs også: Anette fik større selvtillid i praktik

Corona lig med e-handel

I april stoppede Dennis Mortensens praktik formelt. Men i praksis blev viborgenseren ved med at møde ind på kontoret for at arbejde videre med sin afsluttende hovedopgave, der handler om den nye indretning og udformning af virksomhedens logistik.

Det gør, at han kan få løbende sparring og lave en opgave, som både giver mening for F&H og hans læring. Det bliver dog ikke Dennis Mortensens sidste skriftlige opgave i 2020.

”Midt i min praktik brød corona-pandemien ud, og vi måtte sende hele lageret hjem. Siden steg onlinesalget af varer til private kunder markant, og det krævede noget helt andet af vores styring, så jeg blev ekstra nysgerrig på e-handel,” forklarer Dennis Mortensen, der har søgt ind på professionsbacheloren i e-handel i Skive.

”Jeg havde aldrig drømt om, da jeg startede den her rejse, at jeg skulle læse videre. At jeg duede til noget skolefagligt. Det har været en berigende rejse, og jeg er glad for, at jeg tog springet,” smiler han stort.

Grundet corona-situationen er den store, fysiske finale udsat til næste år.

Læs også: Ejendomsmægler vinder Årets Dania-praktik 2019

Artiklen fortsætter under billedet Nærbillede af et diplom med påskriften 'Årets Dania-praktik 2020, virksomhedens navn: F&H of Scandinavia samt vinderens navn: Dennis Lindvig Mortensen. F&H har tidligere været i finalen i konkurrencen, men i år lykkedes det dem at tage 1.pladsen hjem til Viborg.

Hjalp denne side dig?