Ambassadører vil gøre faglærte og virksomheder klogere

Dania Erhverv sætter fokus efteruddannelse med et initiativ med uddannelsesambassadører på 100 jyske virksomheder
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Faglærte og virksomheder ved ikke nok om deres muligheder for at uddanne og specialisere sig inden for det tekniske og produktionsrettede område. Det sætter en ny landsdækkende kampagne, bygovenpå.dk, fokus på.

Men Dania Erhverv går skridtet længere. Her tror man nemlig ikke på, at landdækkende kampagner er nok til at få faglærte til at tage efteruddannelse på et højere uddannelsesniveau.

”Derfor har vi igangsat et projekt med frontløbere, hvor vi besøger 100 mellemstore og store virksomheder i Erhvervsakademi Danias dækningsområde inden for de næste 4 måneder. Her fortæller vi ikke bare om de tekniske akademiuddannelser, men vi finder også uddannelsesambassadører blandt tillidsrepræsentanter og ledere, der skal virke som daglige motivationsdrivere til mere efteruddannelse,” forklarer Birgitte Riise Bjærge, der er chef for Dania Erhverv, som er Erhvervsakdemi Danias enhed for efteruddannelse.

På hver af Erhvervsakademi Danias otte geografier samles et korps, som får en miniuddannelse og et indblik i, hvad det vil sige at tage efteruddannelse. På egen krop skal de mærke, hvordan barriererne bliver nedbrudt.

”De kan hjælpe medarbejdere til at forstå, at efteruddannelse på deltid på et videregående niveau fx ikke betyder mange aftener væk fra familien, og at den viden man får, kan bruges fra dag 1, så 'skolebænken' er slet ikke, som man husker den fra sine yngre dage,” siger Birgitte Riise Bjærge.

Se de aktuelle fag og tilmeld dig nu på eadania.dk/efteruddannelse