Jobgaranti lokkede Lykke til robotterne

35-årige Lykke Riis er glad for at læse den videregående uddannelsen til automationsteknolog, som får hende til at tænke mere firkantet og logisk, men også sikrer hende job i en branche uden arbejdsløshed
nyhed

Egentlig var Lykke Riis udlært anlægsgartner, men der skulle nye boller på suppen, efter hun fik smadret hoften.

Efter at have prøvet at læse engelsk på universitetet i halvandet år vidste hun, at det ikke var vejen for hende.

Men en aften på sofaen i Faare ved Hammel fandt hun ud af, at hun skulle læse til automationsteknolog.

”DR2 sendte en udsendelse om, hvor meget industrien manglende automationsteknologer til at styre robotterne, og hvor gode fremtidsudsigterne er med næsten 100 procent jobgaranti bagefter. Det bearbejde jeg lidt og hoppede så ud i det, ” forklarer hun med et smil.

Allerede nu oplever hun, at der bliver hevet i hende og de andre studerende. De er allerede ved at se på praktikpladser, og det er en vigtig proces, for mange bliver tilbudt job ved deres praktikplads.

Fra rund til firkantet

Studiet er noget, der får gang i de små grå, for at studere kræver noget andet end at arbejde.

”Jeg tænker meget rundt og kreativt, men at programmere er firkantet og logisk. Det har været det sværeste at sætte sig ind i og forstå. Jeg er ved at blive mere firkantet, og jeg har lært sygt meget om elektroteknik, programmering og hvordan man får et transportbånd til at køre,” siger Lykke Riis.

Ikke plads nok

Hun glæder sig til at flytte til Randers fra Hadsten, selvom nybyggeriet mest kommer det næste hold til gode.

”Det kan kun blive bedre end det, vi har her. Der er ikke stik nok til strøm, lokalerne er for små, og der bliver bedre plads til vores robotter og udstyr,” slutter Lykke Riis.

Læs mere om uddannelsen til automationsteknolog her