Autoteknologer reflekterer over studietur til USA

Refleksion er et læringsmål på den to årige videregående uddannelse til autoteknolog på Erhvervsakademi Dania i Viborg. Derfor fylder oplevelser fra messebesøg i Las Vegas og værkstedbesøg hos BMW i Beverly Hills mere end blot begejstring over flotte, hurtige biler
nyhed

Eksamen i det internationale modul foregik ved, at de studerende i grupper eller alene præsenterede deres opgave for censor samt perspektiverede oplevelserne.  Alle 16 studerende havde gjort sig tanker om opholdet i USA med fokus på, hvad de kan tage med og bruge i et job som fx værkstedschef. Bedre planlægning af processer på et værksted og mere detaljeret kommunikation med bilejere var et par af de indsigter som autoteknologerne havde fået ud af studieturen til USA.

Kompetencer er noget andet end højprofileret branding

Et af besøgene gik til producenten bag verdens hurtigste bil, Hennesey Performance i Texas, som er profileret i hele verden. Derfor var det en sjov oplevelse at se selve værkstedet, der ikke tog sig ud af noget særligt.

”Mange af de ansatte kunne ikke nær så meget, som vi kan i Danmark,” var en af kommentarerne.

Producenten afholdt bl.a. 14 ugers kursus mod betaling, og Danias studerende fik øjnene op for, hvad et kendt brand gør  på uddannelsesområdet. Men også at et brand ikke nødvendigvis performer i topklasse på alle parametre.

USA er ikke kun én kultur

Gennem de 18 dage studieturen varede, besøgte Danias studerende flere stater og oplevede kulturforskelle fra Californien i vest til Louisiana i syd.

”Hybrid-biler så vi mange af på SEMA messen i Las Vegas og til dels også i Los Angeles, men ellers var det nationalt produceret biler i den klassiske benzinforbrugende udgave vi så,” konstaterede flere af de studerende til censors oplagte spørgsmål omkring el-biler.

Godt sammenhold blandt autoteknologerne fra Viborg

Gruppen af 16 mænd fungerede socialt godt sammen på hele turen.

”Vi var nok lidt længe om at få programmet endeligt på plads. Men gruppen arbejdede allerede godt sammen ved Bjerringbro Fyrværkerifest, hvor vi tjente penge til turen.  Når der var udfordringer undervejs rundt i USA, så blev det hurtigt løst,” var der en studerende, der fortalte om det sociale aspekt af at være sammen i 18 dage i træk.

Hvis du vil høre mere om uddannelsen til autoteknolog, så kontakt studieleder Niels Bruun på nibu@eadania.dk eller mobil 4021 2216. Se mere om uddannelsen her

20.12.2014