Bojsen Biler ansætter autoteknolog efter praktik

Bojsen Biler i Viborg kendte ikke til autoteknologer. Nu er Michael Peter Madsen ansat som kundemodtagemand. Han er lige blevet færdig med den toårige videregående uddannelse til autoteknolog fra Erhvervsakademi Dania i Viborg. Men autoteknologen startede allerede i maj i Bojsen Biler, efter at virksomheden havde afprøvet hans kunnen i tre måneder.
nyhed

Michael blev udlært i juni 2012 og vidste godt, at han skulle læse videre. ”Jeg ville ikke have sorte fingre mere, og jeg havde oplevet, at kundemodtagelse var mere spændende. Derfor søgte jeg den vej ved at tage autoteknologuddannelsen på Dania,” fortæller Michael og uddyber om studiet: ”I starten vidste jeg ikke lige, hvad jeg skulle bruge alt det vi blev undervist i til, selvom jeg godt vidste, hvad jeg gik ind til. Det bedste var faktisk undervisningen i innovation og jura, som fangede mig vildt.”

Weekendsælger og studerende

Teorien og de praktiske redskaber fra uddannelsen blev sat i spil under virksomhedspraktikken i Bojsen Biler. ”Jeg brugte viden fra det, vi havde lært. Blandt andet metoder til beregninger. Og Bojsen Biler var glade og tilfredse,” siger Michael.  Virksomheden har afdeling i Viborg, Holstebro og Skive, og i Viborg, hvor Michael nu arbejder, er der 11 ansatte. ”Jeg var i praktik i januar, februar og marts, og derefter arbejdede jeg som weekendsælger, samtidig med at jeg lavede min afsluttende opgave på Dania. Den 1. maj blev jeg ansat som reservedelsmand og kundemodtagemand, så det har været studie og job på en gang,” forklarer Michael om de sidste par måneder.

Fra mekaniker til kundemodtagemand

Michael har ikke sorte fingre mere. ”Det er spændende at arbejde med styring og planlægning af arbejdsflowet. Det er meget anderledes end at være mekaniker, og jeg kan godt lide organiseringen på værkstedet og lagerstyringen af reservedelslageret. Jeg er ved at lære mekanikernes rytme at kende, så vi kan optimere på planlægning i forhold til at have booket op, men stadig at have luft til akutte kunder,” uddyber autoteknolog Michael Peter Madsen. Han skrev hovedopgave om vækstmulighederne i Bojsen Biler, og fik i den anledning også benyttet sine færdigheder inden for markedsføring fra uddannelsen til autoteknolog.

”Man skal være afklaret omkring, hvad man vil bruge uddannelsen til. Den er brugbar og åbner op for nye muligheder,” slutter kundemodtagemanden i Bojsen Biler.