Dania-studerende forbedrer byfest i Hobro

Studerende fra finansøkonom og logistikøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro har arbejdet på at forbedre den lokale Ambu-byfest til glæde for borgere, besøgende og erhvervsliv i Mariagerfjord kommune.
nyhed

Hvert år i uge 35 er der Ambu-fest i Hobro - en lokal byfest, der startede tilbage i år 1920 og foregår i Ambuparken i Hobros bymidte. Festen arrangeres af frivillig arbejdskraft og styres af ambu-komiteen, der har fokus på at forene tradition, fornyelse og udvikling. På Erhvervsakademi Dania i Hobro er innovation og løbende samarbejde med erhvervslivet også et fokusområde, og derfor var det oplagt for den videregående uddannelsesinstitution at samarbejde med Ambu-festen.

”I Dania samarbejder vi ofte med erhvervslivet om konkrete udfordringer og indgår i mange innovationsprojekter i løbet af året, da det er med til at styrke vores studerendes entreprenante evner,” forklarer underviser Jesper Ellingsøe, der har stået for projektet.

Casper Kajgaard AMBU Projekt

Netop fokusset på innovation tiltaler de studerende. Det gælder blandt andet Casper Kajgaard på 32 år, der læser finansøkonom på 2. år og som studiejob arbejder ved home Hobro - Mariagerfjord.  ”Jeg bruger innovation i mit daglige arbejde ved home, hvor der er fokus på at tænke ud af boksen og finde på nye ideer,” siger Casper Kajgaard.

Forslaget fra hans gruppe var at lave AMBU-cuppen med nøgleordene ”traditionsrig, fornyelse og prestige”. For den idé blev gruppen belønnet med prisen for innovationshøjde.

Prisen for bedste forretningspotentiale gik til en idé med fokus på bæredygtighed i forbindelse med en permanent musikscene.

I forbindelse med Ambu-projektet har Dania arbejdet sammen med tre medlemmer af Ambu-komitéen, Torben Ladefoged, som står for markedsføringen, Niels Juul Axelsen, som står for det praktiske og logistiske indretning og opsætning, og Jørn Jensen, som står for musikken til open air-koncerten. De har deltaget lige fra udfærdigelse af problemstilling til de studerende, løbende kommunikation med Dania og har desuden deltaget som dommere ved prisuddeling på erhvervsakademiet, da projektet sluttede.