Dania-studerende med karrieredrømme

For tre et halvt år siden bekræftede de to nyuddannede markedsføringsøkonomer, Oleksandr Shurmelov og Iuliia Tytarchuk, deres ægteskabet. Senere besluttede de at fortsætte sammen mod deres drømmekarriere i Danmark. I juni 2014 nåede de endnu et skridt på vejen med et strålende 12-tal for deres afgangsprojekt, som var baseret på det internationale firma, Samson Agro.
nyhed

Under overskriften: "Markedsanalyse af Samson Agro A/S i Rusland", omsatte de to studerende fra Ukraine teorien fra Erhvervsakademi Dania i Randers til gavn for Samson Agro. "Vi ville gerne finde ud af, hvordan vi kunne hjælpe ​​Samson Agro med deres penetrationsstrategi på det russiske marked. Firmaet er allerede ved at udvikle en strategi, så vi kom op med nye ideer til, hvordan man kan markedsføre sig i Rusland. Vi fordoblede konkret deres database over potentielle kunder og forhandlere”, understreger parret.

"Samson Agro var tilfredse med vores projekt. Det ser ud som om, at de er villige til at tage flere praktikanter fra Dania i fremtiden”, fortæller Iuliia.

Disse positive tilbagemeldinger er understøttet af en anbefaling fra firmaet, hvor der står: "Rapporten lykkedes ved at opfange og behandle de vigtigste udfordringer i relation til Samson's indtrængen på det russiske marked, både med hensyn til indsamling og analyse af informationer."

Ifølge Martin Schousboe, Sales & Marketing Director ved Samson Agro, demonstrerede de to studerende en god forståelse for de betingelser, hvorunder Samson Agro skal udføre sin strategi i Rusland.

Iuliia og Oleksandr valgte dette firma, da Oleksandr havde været i praktik i Samson Agro i fem måneder som sælger. "Mine opgaver var at få kontakter og tilbyde produkter til russiske kunder, samt analysere og vurdere potentielle kunder fra Rusland. Det var en god erfaring, fordi de ville have mig til at arbejde med det russiske marked. Jeg kender godt russisk kultur, den måde de tænker på, og hvordan de forhandler og kommunikerer med hinanden", indrømmer Oleksandr. 

ukraine 3

Ægteparret drømmer om at få deres egen virksomhed i fremtiden. Iuliia er uddannet BA i regnskab og revision i Ukraine, og flyttede til Danmark i 2009 for at udvikle hendes erhvervserfaring efter at have hørt mange gode historier fra hendes venner, der bor i Danmark. "Jeg fandt, at Erhvervsakademi Dania var et ideelt sted at fortsætte min økonomi-karriere", påpeger Iuliia.

Oleksandr, på den anden side, er uddannet i fremmedsprog: engelsk, tysk og litteratur, i Ukraine; og kom til Danmark for ti år siden. "Jeg ønskede tidligt at studere i Danmark, men jeg havde ikke råd til det. Nu er uddannelsen gratis til mig, fordi jeg har permanent opholdstilladelse i Danmark. I 2012 tilmeldte jeg mig uddannelsen til markedsføringsøkonom på Dania i Randers sammen med Iuliia.”

Det unge par knokler hver dag for at udbygge deres ekspertise og læring, og efter de kom tilbage fra sommerferie, har Oleksandr fundet et job med markedsføring af en dansk virksomhed i de østeuropæiske lande. Iuliia blev optaget på en bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi ved Aarhus Universitet.