Filialdirektør fem år efter Dania-uddannelse

Kasper Fey-Hansen er gået fra Dania-studerende på finansøkonom- uddannelsen i Hobro til filialdirektør i Danske Bank samme sted på blot fem år. Han er spændt på, hvor langt talentet rækker.
nyhed

Faktisk var det Kasper Fey-Hansens drøm at blive ejendomsmægler, da han i år 2005 startede på den toårige videregående uddannelse til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro. Tanken om at have sin egen butik fascinerede købmandssønnen fra Aarhus, der forinden havde været både butikschef og salgsleder i flere dagligvareforretninger. ”Det holdt i seks måneder. Så var bank mere spændende,” smiler 33-årige Kasper Fey-Hansen, der skiftede speciale fra ejendomshandel til pengeinstitut. Han er nu kommet tilbage til Hobro som byens filialdirektør for Danske Bank. En titel, han fik allerede som 31-årig og kun fem år efter at have afsluttet uddannelsen i netop Hobro. Dermed er han blandt de ti yngste filialdirektører i Danske Bank, hvor gennemsnitsalderen for sådan en stilling er 43 år.

Ikke verdens bedste studerende

Skoletiden var ikke altid lige nem for den dengang 24-årige Kasper Fey-Hansen. Faste mødetider, rammer og retningslinjer var svære at forholde sig til efter de mange år i butiksbranchen som chef, for hvorfor skulle andre bestemme, hvordan han skulle lære tingene? ”Jeg var ikke verdens bedste studerende på Dania. Det var svært at vænne sig til at sidde på skolebænken igen, men faste rammer såsom mødepligt afspejler også virkeligheden efterstudiet. Der er jo også mødepligt i banken,” siger Kasper. I dag har han dog en helt anden indstilling til at uddanne sig, og han har taget flere forskellige videreuddannelser som fx 2. del af HD, som finansøkonom-uddannelsen giver merit til.

Hellere 37 timer på 100% end 50 timer på 50%

Under sin videreuddannelse har Kasper især haft fokus på ledelse, for det er arbejdsglæde og udviklingen af mennesker, som interesserer ham. ”At være en god leder handler om at kunne udvikle sine medarbejdere og have øje for den enkeltes arbejdsglæde. Man kan godt få resultater ved at svinge pisken og slide afsted, men så møder man også ind på jobbet uden smil på læben. Jeg tror på, at man hellere skal arbejde 37 timer på 100 procent end 50 timer på 50 procent,” fortæller Kasper, der mener, der skal være balance mellem arbejde og familieliv.
”Jeg kan rigtig godt lide at vinde, og jeg er spændt på at se, hvor langt talentet rækker. Jeg er nødt til at prøve mig selv af, men ikke på bekostning af mine piger. De er kun børn én gang. Derfor skal der være balance mellem arbejde og familie, for man skal være glad for at gå på arbejde og glad, når man går hjem,” forklarer Kasper og tilføjer: ”Nu skal det ikke lyde som en dans på roser det hele, for både min foreløbige karriere og mit nuværende job kræver ofte også en del mere end 37 timer. Men den rette prioritering og planlægning gør, at det er muligt at finde en balance, også med to små piger derhjemme.”

Alle fik en ny plads under sammenlægning i banken

Når han selv skal sætte ord på, hvordan han allerede som 31-årig blev filialdirektør i Danske Bank, bruger han ord som ydmyghed, realitetssans og respekt. ”Det er vigtigt at mærke efter, hvilken kultur der er, hvor man kommer hen, og som mange unge ikke bare tro, at man er Guds gave til arbejdsmarkedet. Det er okay at sælge sig selv, men man kan komme langt ved at gøre det med ydmyghed og en smule realitetssans,” siger Kasper lunt. 1. november sidste år blev Danske Bank i Hadsund lagt sammen med Hobro-afdelingen. Det var en opgave, som krævede sit af den nye filialdirektør, der på det tidspunkt havde et års jubilæum i chef-stolen i Hobro. ”Da de to medarbejdere fra Hadsund skulle flytte ind, fik alle en ny plads, så der ikke var et ”os” og ”dem”. Vi skabte et nyt hus for alle – både medarbejdere og kunder – så alle kan lide at være der. Det var en hård, men spændende proces, som er gået overraskende godt. Jeg er meget tilfreds og smiler, når jeg kommer, og når jeg går,” slutter Kasper.