Fra sygeplejerske til datamatiker

Efter mange år som sygeplejerske med hang til it, gik Mette Romvig Jensen som 39 årig i gang med at læse til datamatiker på Erhvervsakademi Dania i Skive. ”Jeg kan nu blive bindeleddet mellem programmering og sundhedsvæsenet.”
nyhed

Mette har altid i sin professionelle karriere som sygeplejeske været til rådighed, når kollegaerne ikke kunne få tingene til at fungere inden for de rammer som det givne system gav brugere adgang til.

”Jeg har altid været interesseret i it, og da sygeplejerolle efter de mange år ikke mere var mig, kunne jeg se en fordel i at læse til datamatiker,” fortæller Mette. Så fra at brokke sig over it, der ikke fungerede optimalt, er Mette nu snart klar til at gøre noget ved det.

HTML 5 test af Web App

Hun har på 5. semester været i praktik i ITXpress i Ørum og arbejdet med en web app. ”Jeg tog fat i ITXpress, og det gav pote. Jeg har skullet teste funktionaliteten på en web app og særligt se om HTML 5 kunne dække funktionaliteterne,” uddyber Mette om det faglige. ”Jeg fortsætter med at arbejdet med web app`en i min afsluttende hovedopgave.”

Stærke kompetencer som datamatiker og sygepleje

Mette ved, hvad der ikke virker i dagligdagen på et hospital, og derfor tænker hun, at hun skal finde et job indenfor udvikling af it til sundhedsvæsenet. ”Design af brugerflader, og hvordan det nemmest fungerer, så det er til at arbejde med for de ansatte på fx en hospitalsafdeling, det ved jeg en masse om. Jeg håber, at finde et udviklerjob inden for dette felt,” slutter Mette. 

Hun bliver som færdiguddannet ikke den eneste datamatiker i familien. Hendes bror har selv læst på Dania i Skive.

10.11.14