Fra tømrer til datamatiker

Erhvervslivet står i kø for at få fingrene i de nyuddannede datamatikere. De mange muligheder, den 2-årige videregående uddannelse byder på, er bestemt også noget af det, der lokkede Thomas Andersen fra Skive til studiet.
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

Thomas Væver Andersen på 38 år har netop afsluttet sin eksamen som datamatiker Erhvervsakademi Dania i Skive. Tidligere har Thomas Væver Andersen arbejdet som tømrer, men efter en arbejdsskade måtte han se sig om efter en anden karriere.
For Thomas var det de mange muligheder, der lokkede til en uddannelse som datamatiker.

”Jeg så et behov for uddannede datamatikere ude i erhvervslivet og et behov for de løsninger, jeg som datamatiker vil kunne udvikle,” fortæller en lettet Thomas Væver Andersen, der netop har afsluttet sin sidste eksamen.

Vilje skaber resultater

Senere skulle det vise sig, at Thomas Væver Andersens tidligere karriere som tømrer skulle bane vejen for det eksamensprojekt, der netop har givet ham topkarakter.

Projektet omhandlede udviklingen af en mobilløsning, hvor håndværkere kan indberette blandt andet materialeforbrug og opgavestyring. En løsning, der ifølge Thomas, ville kunne lette dagligdagen for en del håndværkere.

Startet egen virksomhed

Thomas fik sammen med to medstuderende mulighed for at udvikle deres forretningside ved at komme i iværksætterpraktik i deres egen virksomhed, Illumeta. Herigennem fik de mulighed for at køre et selvstændigt projekt, præcis som de ønskede det.

”Man skal ville det, og man skal tro på det,” fortæller Thomas, der ikke er i tvivl om, at særligt denne form for praktik handler om drive og selvdisciplin. Samtidig kan han glæde sig over allerede at have fundet et job som udvikler i virksomheden Cornator i Viborg. Videreudviklingen af hans forretning fortsætter han dog på fritidsbasis.

”Men det er jo det fantastiske ved den her uddannelse. Du kan nemt have et lille hyggeprojekt ved siden af dit arbejde. Samtidig er det en god mulighed for at holde sig ajour i en branche, hvor det går rigtig stærkt. Men det er jo også det, der gør det hele så spændende,” griner Thomas, der stolt og lettet kan skåle i champagne med hele den fremmødte familie.