Hadsten-studerende udvikler for virksomheden Expedit

En liste-afkortningsmaskine hos butiksindretningsvirksomheden Expedit kan blive mere automatisk og brugervenlig. Det skal de studerende på uddannelsen til el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten arbejde med de kommende måneder.
nyhed

Mens maskinerne kører på fulde omdrejninger, står et hold el-installatør-studerende tæt omkring Karsten Stampe. Han er koordinator for træproduktionen på virksomheden Expedit i Hadsten, der designer og producerer butiksinventar til detailhandlen. De studerende har mange spørgsmål til ham, for de kommende måneder skal de nemlig arbejde med at optimere en liste-afkortningsmaskine, som står i virksomhedens træafdeling.

Opgaven skal blandt andet styrke de studerende i at arbejde med elektriske installationer, innovation, maskinanlæg, automatik og belysning

”Vi skal automatisere maskinen og gøre den mere brugervenlig,” forklarer aarhusianske Mikkel Bøgelund (til venstre på foto) på 22 år, der går på 2.semester af el-installatøruddannelsen på Dania i Hadsten. Han er uddannet elektriker og har ligesom flere af sine medstuderende ikke tidligere arbejdet med den type opgaver.

”Det er et meget spændende projekt, for jeg har aldrig prøvet at arbejde med automatik før. Jeg er ikke skræmt af det, men jeg håber at få flyttet nogle grænser samt få udvidet min kunnen og viden inden for automatik,” siger Mikkel Bøgelund.

Gevinst i samarbejde
For Expedit er samarbejdet med de studerende fra Hadsten tydelig.

”Vi kan se en tydelig gevinst i at samarbejde, da det giver de studerende noget konkret at arbejde med og bidrager til deres faglige udvikling, samtidig med at vi får nogle friske øjne på tingene. Vi søger løbende forbedringer og kan en gruppe studerende udfordres på dette, så står vi gerne til rådighed,” forklarer Karsten Stampe, koordinator for maskinværkstedet.

Virksomheden har tidligere haft andre grupper inde og se på fx flaskehalse i produktionen. Når de studerende har deres ideforslag klar til april, vil de blive præsenteret for Expedit, hvorefter de studerende skal arbejde konkret videre.

”Vi glæder os meget til at se deres forslag til forbedringer. Det er altid godt at blive udfordret med nye ideer fra personer udenfor Expedit, for det kan få os, der går i det til hverdag, til at tænke anderledes,” smiler Karsten Stampe.

 

24.03.2015