Introuge med hospitalsbyggeri, tværfaglighed og fredagsgrill på Dania i Hadsten

Den første uge bød på samarbejdsøvelser, besøg på Det Nye Universitetshospital i Skejby og studieteknik før de kommende automationsteknologer, el-installatører og energiteknologer fredag afslutter intro-ugen med grill på Erhvervsakademi Dania i Hadsten.
nyhed

 

Opdelt i syv grupper med studerende fra hver af de tre videregående uddannelser var opgaven gennem hele introugen ”Hvordan kan mine samarbejdsrelationer understøtte det kommende studieforløb?”

”Tværfaglighed og samarbejde på tværs er centralt,” fortæller underviser Inger Bach fra Erhvervsakademi Dania. ”Derfor har vi valgt at præsentere dem for det store universitetsbyggeri, hvor samarbejde på tværs af netop de enkelte fagligheder er en nødvendighed.”

dnu 2

 

Det nye hospitalsbyggeri og mødet med en Dania studerende

Onsdag mødte alle studerende og fire undervisere op på det store hospitalsbygger i Skejby. Teknisk chef fra bygherren Region Midt, Peter Bejerholm fortalte om byggeriet og svarede på spørgsmål fra Danias studerende omkring de enkelte faser i byggeriet.

Claus Jensen fra Bravida gav gruppen et godt indtryk af bredden af opgaver og delprojekter. Og Danias studerende kvitterede med flere spørgsmål om de konkrete byggetekniske udfordringer på den store byggeplads. Claus Jensen havde inviteret en af Bravidas praktikanter med. Det var Martin Schnuchel Mogensen, der læser til el-installatør på Dania i Hadsten og er i praktik som en del af 4. semester.

De nye studerende fik i mødet med Martin på den måde et relevant blik ind i, hvad deres uddannelse kan føre til.

 dnu3

Studieteknik og grill før første weekend som fuldtidsstuderende

Tilbage på Dania i Hadsten, med spændende indtryk fra besøget på DNU, arbejdede grupperne videre med oplæg til, hvordan Bravida kan styre samarbejdet på tværs af fagligheder. Oplæg blev præsenteret torsdag formiddag. Studieteknik fyldte resten af introugen, inden der bydes på grill fredag.

En første spændende uge er slut for alle de nye studerende på Erhvervsakademi Dania.