Jannik vil have sit eget spil-firma

”Multimediedesigneruddannelsen er min billet ind i spil-industrien,” siger studerende Jannik Eliasen fra Erhvervsakademi Dania i Grenaa
nyhed

Jannik på 22 år fortsætter: ”Jeg skal helt klart have mit eget spil-firma, og arbejder på et spilkoncept. Jeg elsker spil og særligt grafikdelen og kan bedst lide at skabe historier, at skabe ”spillet.”

Jannik har taget 3D uddannelsen på Viden Djurs i Grenaa. Han undersøgte alt om multimediedesigneruddannelsen inden han startede. ”Spilbranchen er meget speciel, og jeg vidste ikke at der decideret var et job som spildesigner. Som multimediedesigner har man også en rolle med styring af udviklingsprocessen, hvor vi skal lede fx datamatikerne og andre faggrupper. Og det lærer jeg gennem vores samarbejde med datamatikerne her på Dania,” fortæller Jannik og fortsætter.” Første semester har været en øjenåbner for mig. Jeg har lært en del om rapporter og hvad man gør med designdokumenter, så man som leder kan raffinere arbejdet.”

Vil have sit eget spil-firma

Jannik er ikke i tvivl om han skal have sit eget spil-firma. ”Jeg vil gerne være den, der siger 'go'. Have designrollen og konkret være leder,” siger Jannik. Han er meget bevidst om sin rolle. Når det gælder praktik og fremtiden vil Jannik gerne til udlandet. Han kommer oprindeligt fra Vipperød på Sjælland og har været på efterskole i Hals, inden Grenaa blev omdrejningspunkt for Janniks kommende spilkarriere.