Krig i Syrien påvirker studerende i Viborg

Studietur til Jordan aflyst for studerende på Erhvervsakademi Dania i Viborg, men takket være moderne teknologi fortsætter de studerendes projekter i samarbejde med jordanske studerende og industri.
nyhed

I denne og næste uge skulle 14 studerende fra Erhvervsakademi Dania til Jordan på studietur i to uger. Den aflyses nu af hensyn til de studerendes sikkerhed, efter at Danmark er blevet en del af kollisionen mod Islamisk Stat.

Se indslag om historien på TV MidtVest

De studerende fra den videregående Marketing Management-uddannelse har siden februar haft et særligt valgfag i Supply Chain Management, som er udbudt parallelt i Jordan på Yarmuk University. Jordan har gennem længere tid har samarbejdet med Viborg kommune, og det er via denne forbindelse, at samarbejdet med Erhvervsakademi Dania er opstået.

Turen indeholdt både forelæsninger på Yarmuk University, møder med ambassadører, guvernører, dekaner, virksomheder som Mærsk og Grundfos, Chaimber of European Business, producenter og en endagskonference arrangeret udelukkende for de studerende af den jordanske udgave af DI.

Danske og jordanske studerende skulle under turen arbejde sammen om at undersøge forretningsmulighederne i Jordan for fem midtjyske virksomheder, heriblandt AC Hydralics og Vorning Maskinfabrik fra Viborg.

De jordanske studerende og samarbejdspartnere kommer nu til at tage møderne med potentielle distributører, producenter og leverandører med de danske studerende på sidelinjen via Skype.

"Vi er meget ærgerlige over at aflyse turen, da den har været planlagt længe i samarbejde med mange store jordanske og danske aktører, men vi vil altid sætte vores undervisere og studerendes sikkerhed først. Den moderne teknologi er med til at sikre, at de studerende i både Jordan og Viborg stadig kommer til at samarbejde og lære det, som turen ville have givet dem," forklarer campuschef for Erhvervsakademi Dania i Viborg Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Studerende afprøver røgkanon:

De danske virksomheder, der som de studerende før har arbejdet med på studieturen, har været begejstret for forløbet. Allerede nu har tre virksomheder meldt sig til at være med i næste års projekt.

Med samarbejdet og studieturen får de studerende samtidig et forspring i det danske erhvervsliv, der efterlyser personer med indgående kendskab og realkompetencer inden for den verdensdel. De forretningsmæssige kompetencer, som de studerende opnår gennem Supply Chain Management med fokus og samarbejde med Jordan, vil de ikke kunne få nogen andre steder. Det er kun muligt i Viborg.