Rejseberetning fra Astrid om Summer School i Vietnam

16 studerende fra Dania brugte en del af deres sommerferie på Summer School i Vietnam. Her fortæller handelsøkonom Astrid Nielsen fra Randers om turen
nyhed

Hvem er du?

”Jeg hedder Astrid Nielsen. Jeg er 22 år gammel, bor i Randers og læser til handelsøkonom på Dania med speciale i salg og salgsledelse. Jeg valgte at tage uddannelsen, fordi jeg var blevet faglært i Imerco, men ville have noget mere i rygsækken, så jeg ikke bare skulle være salgsassistent. Mit mål er at blive salgschef en dag.”


Hvorfor Summer School?

”Jeg tilmeldte mig Dania Summer School, fordi jeg rigtig gerne ville gøre mine engelskkundskaber bedre og havde egentlig planer om at tage aftenskole. Samtidig har jeg ingen udlandserfaring, og det har jeg hørt flere steder fra, at man helst skal have for at kunne komme på topposter i virksomheder.”

Hvad lærte du?

”På turen oplevede jeg meget om vores kulturforskelle, men også om at have det alt for varmt, blive undervist på et universitet, virksomhedsbesøg og hvor gæstfrie befolkningen er.
Det professionelle, jeg fik med hjem, var selve den fysiske oplevelse af, hvordan man skal lære hinandens kultur at kende, før man kan sætte sig til bordet og lave en handel. En ting er, hvad man lære til handelskommunikation på akademiet - her fik du det real life ind på rygraden.”

”Alle mennesker i Vietnam er ufattelig flinke og meget rare mennesker, der gerne vil hjælpe en. De er utrolig nysgerrige, samtidig med at de er så rare. I min position er det en klar mulighed for mig at kunne sætte mig ind i en ny kultur igen. Første gang er altid den sværeste, når man sætter sig ind i noget nyt, herefter kommer øvelsen. Det er et skridt videre i den proces, som jeg mener, man kommer i gang med af at have været på summer school, og samtidig en personlig udvikling i selvstændighed.”