Maiken indkøber scoreboards til hele verden

Handelsøkonom Maiken Storgaard Hjorth spiller håndbold. At scoreboards til sportshaller skulle blive en del af hendes professionelle hverdag i Nautronic A/S vidste hun ikke, da hun startede på indkøbsspecialet på Erhvervsakademi Dania i Hobro.
nyhed

For Maiken er det vigtigt, at der sker noget. Og det gør der virkelig i Nautronic A/S, hvor Maiken er i praktik i otte måneder som en del af den to årige videregående uddannelse til handelsøkonom.

Maiken står for at behandle ordrer, hvilket i Nautronic er en stor opgave, da de udover standardtavler også producerer specialtavler, der passer kundens unikke behov. De er i alt 11 i virksomheden i Skanderborg, der både har produktion lokalt og i Ungarn. Lagerstyring af print og dioder hører med til jobbet, ligesom Maiken forhandler priser med leverandører i ind – og udland. Indkøbsopgaverne bliver flere og flere samtidig med, at alle logistikopgaver går igennem Maikens hænder og hoved. 

Scoretavler er et spændende område

Nautronic er den 2. største producent i verden, og på sigt vil det være relevant for Maiken at besøge messer, hvor både kunder og leverandører er samlet.

”Jeg synes, at det er spændende at komme ind bagved,” fortæller Maiken om hendes travle og lærerige hverdag. Hun er fra Kjellerup, og allerede mens hun gik på HHX økonomilinjen på Mercantec i Viborg blev hun bidt af det.

”Min mor arbejder med indkøb, og jeg har altid troet, at man skulle være elev for at få et job. Jeg søgte lidt rundt og fandt ud af, at Dania i Hobro har indkøbsspecialet.  Første år på studiet er gået helt vildt godt,” uddyber Maiken, der på det første år flyttede til Hobro.

Brugbar indkøbsviden anvendes i jobbet

Kontakten til Nautronic kom rent faktisk gennem underviser Sonja Juhl Madsen, der havde fået en henvendelse fra virksomheden. Maiken sendte CV, og på under en uge var aftalen i hus.

Maiken assisterer direktøren, når det vedrører arbejdsområder, som Maiken kender fra indkøbsteorien på Erhvervsakademi Dania.

”Jeg ved fx en del om klassificering af leverandører, og d et er supergodt at have teorien med, og nemmere at komme ind i en virksomhed, fordi man ved hvordan hele indkøbsprocessen hænger sammen fra uddannelsen til handelsøkonom.” pointerer Maiken om den værdi, hun oplever hun har for Nautronic.

Om fremtiden siger Maiken glad:

”Direktøren i Nautronic har planer om at beholde mig.”

15.12.2014