Festival giver praktiske eksempler på teori

Serviceøkonomer fra Erhvervsakademi Dania arbejder i Miami på en af verdens største fødevarefestivaller. Det har givet blandt andet Helene Bukhave en bedre forståelse til teorien om service, events og oplevelser
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

Solen skinner allerede fra en skyfri himmel, og Atlanterhavets blå bølger lokker til en dukkert på stranden i Miami. Men selvom det ikke er mere end 10 meter væk, er fokus et helt andet sted for 22-årige Helene Bukhave fra Skive.

”Du har fået den gode side af teltet, for her står solen op. Når den går ned på den anden side, bliver det virkelig varmt,” forklarer Dulanca Simpson.

Hun er manager for det område, hvor Helene Bukhave skal arbejde de næste tre dage. Hun er sammen med 32 andre serviceøkonom-studerende fra Erhvervsakademi Dania på SOBE Wine and Food Festival, der med 75.000 gæster er en af verdens største fødevarefestivaller.

Tre Serviceoekonomer Paa Sobe I Miami

Kulturchok og forbedringer

Serviceøkonomerne er med på festivallen som en del af en måneds forlagt undervisning i Florida, og deltagelsen på festivallen er en stor del af læringen omkring forskellige servicemodeller. Og Helene Bukhave har allerede lært meget. 

”Mit amerikanske kulturchok er først rigtig kommet her på festivallen. Det er meget anderledes end i Danmark, og ledelsessystemet er hierarkisk opbygget. Her venter man på ok fra teamlederen, som venter på ok fra lederen. Dermed opstår der mangle kommunikationshuller eller gaps, som vi har lært om på studiet. Det er tydeligt at se fx gap-modellen her og dermed, hvordan jeg kunne forbedre det, hvis jeg var leder,” forklarer Helene Bukhave og fortsætter

”Jeg troede ikke, der ville være huller på så stor en festival, men det er der. Der er en grund til, at modellen eksisterer, og det giver rigtig god mening, at vi netop har haft om den ud fra, hvad vi oplever på festivallen,” afslutter hun.

Mathias Christiansen Fra Randers I Action Paa SOBE

SOBE Food and Wine Festival er åben fredag til søndag. Prisen for at deltage er 2.800 kr. pr. person, og Danias studerende er under dagene frivillige sammen med studerende fra Florida International University.

Til højre ses Mathias Christensen, som har skrevet om arbejdet på festivallen og andre oplevelser på turen på sin blog mnyborgblog.wordpress.com