Masser af tilbud til optikerstuderende til Karrieredag

For første gang nogensinde holdt Optikerhøjskolen på Erhvervsakademi Dania i Randers Karrieredag, hvor de store optikerkæder forsøgte at score deres kommende praktikanter.
nyhed

Det summede af liv og godt humør på Minervavej 63 i Randers i torsdags. Karrieredagen for optometristerne var nemlig godt i gang, og de 30 studerende fra bacheloruddannelsens 2.semester kredsede frem og tilbage mellem de forskellige optikerkæders stande. I løbet af den 3½-årige uddannelse skal de nemlig i lønnet praktik i samlet 1 ½ år.

En af de praktiksøgende var 20-årige Annette Møller fra Sabro, der ledte efter den rigtige virksomhed for hende.

”Jeg har haft mange gode samtaler med optikervirksomhederne. Jeg har fået delt mine ansøgninger ud og vist mit ansigt, så det har på ingen måde været spild af tid. Alle kæderne er gode på hver deres måde, for de gør alle sammen tingene på forskellig vis. Det er rigtig rart,” forklarer Annette Møller, der har drømt om at blive optiker siden 8.klasse, da hele familien bruger briller.

Fra mangel til overskud af praktikpladser
Det er første gang nogensinde, at Optikerhøjskolen på Erhvervsakademi Dania i Randers har holdt Karrieredag for de studerende, som der er rift om, da branchen om få år kommer til at mangle arbejdskraft. De seks konkurrerende optikerkæder havde også en lettere drillende tone over for hinanden i jagten på nye praktikanter.

Annette Moeller Studerende

HR Partner Helle Spork fra Profil Optik så flere formål med at deltage i dagen.

”Der er kamp om de optikere, der er i branchen, og vi vil naturligvis gerne også have nye medarbejdere ind i vores virksomhed. Der er dagen god til at komme i kontakt med de unge. Men det handler også om at tage ansvar for uddannelsen af den kommende generation af optikere, og det er en del af vores mål at få flere studerende ind i Profil Optik,” siger Helle Spork og roser initiativet. 

Det samme gør HR-direktør Tina Thomsen fra Synoptik.

”Der er god stemning både blandt de studerende og blandt kæderne. Det giver os en mulighed for at møde de studerende, hvor de er, lære dem at kende og høre om deres forventninger til praktikdelen i deres uddannelse. For fire år siden manglede der praktikpladser, og i dag mangler vi studerende, så vi håber naturligvis også at få nogle kommende praktikanter med hjem,” smiler Tina Thomsen.

På dagen deltog optikkæderne Louis Nielsen, Synoptik, Thiele, Profil Optik, Smart Eyes og Nyt Syn.

Ansøgningsfrist til uddannelsen er 5. juli via www.optagelse.dk, og læs mere om uddannelsen til optometrist her

Profiloptiks Helle Spork I Midten Og HR Partner Camilla Nyholm Til Hoejre

25.03.15