Mix af teori og praktik er brugbar sundhedsfaglig bachelor for Iben

God blanding af teori og praktik er lig brugbar sundhedsfaglig bachelor. For Iben Lykke Hansen på 29 år var det vigtigt at vælge en videregående uddannelse, som var mere end en erhvervsuddannelse. ”Det hele er med i uddannelsen og vi får autorisation” siger Iben tilfreds.
nyhed

”På selve uddannelsen bliver vi ikke uddannet til at være sælgere, men det får vi erfaring i, mens vi er i praktik,” siger Iben. Hun var i praktik i seks måneder i en optikerbutik i Aalborg, og synes det var spændende at afprøve sin viden i livet som optiker. Procedure med målinger og undersøgelser er kerneydelser og butiksdelen er mere salg og kommunikation, så Iben oplever, at indholdet på uddannelsen giver en god baggrund for det hele.

Vi bliver uddannet som sundhedspersoner

”På 1. semester har vi om kroppen – ”og hvad har det med øjnene at gøre?” kunne vi godt tænke. Men det er gode ting at have med, og nu hvor det handler om øjensygdomme, kan vi tydeligt se meningen med det vi har lært. Vi bliver uddannet som sundhedspersoner,” pointerer Iben.

Iben opto B

Hun havde en almen studentereksamen og en kontoruddannelse, inden hun startede på optometri-uddannelsen. ”Jeg bruger selv briller og kontaktlinser, så jeg har jo nok syntes, at optikermiljøet var lidt spændende. Da vi så var flyttet fra Aalborg til Randers, var det oplagt at søge ind, ” siger Iben og slutter af med ros til underviserne: ” Alle underviserne går op i deres arbejde og man kan mærke, at de ved hvad de taler om.”