Kristian var nysgerrig elektriker. Som elinstallatør fra Dania vil han nu læse til ingeniør

Kristian Baisgaard Olesen er 24 år, blev færdig som el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten sommeren 2013 og forbereder sig nu til næste step på uddannelsesstigen. ”Jeg er nysgerrigt anlagt og vil gerne vide mere,” siger Kristian.
nyhed

Engagerede og kompetente undervisere

Kristian, som kommer fra Hobro, tog elektriker uddannelsen på Den jyske Haandværkerskole i Hadsten og efter knapt et år i elektrikerjob, startede han på Dania i Hadsten for at få mere viden om det tekniske samt få bedre opgaver og løn i andre stillinger. ”At læse på Dania i Hadsten var rigtig godt. Der er engagerede og kompetente undervisere, et dejligt sammenhold på klasseholdene og gode faciliteter,” fortæller Kristian.

Han var i sin praktikperiode i Energinet.dk i Nordjylland, hvor han lavede beregninger på systemjordingen af 150kV-nettet i forbindelse med kabellægningen af disse. ”Her lærte jeg at regne på en ny ingeniør-måde, og så tænkte jeg, at det vil jeg vide mere om. Jeg vil gerne lave el-tekniske beregninger, og det er nu, jeg skal læse endnu videre, mens jeg stadig er i ”skole,” uddyber Kristian.

Den toårige videregående uddannelse fra Dania kan give op til 1 års merit til ingeniørstudiet på Syddansk Universitet i Odense. Lige nu tager Kristian et kursus i dansk, matematik, fysik, kemi og engelsk, så han kan komme ind og starte september 2014. ”Det er gået godt med at flytte til Odense. Jeg har fået en lejlighed med en fra klassen. Det har været intensivt med dansk og matematik. Vi har 36-38 timer om ugen plus lektier.”

To hårde men gode år, hvor jeg har lært en masse

Kristian fik Kammeratskabsprisen, da han dimitterede fra Erhvervsakademi Dania, og han siger meget tydeligt om hans to år i Hadsten. ”Der er ikke så meget at overveje. Vi fik rigtig mange gode ting ind i ”hjernen”, og det har været to hårde men gode år, hvor jeg har lært en masse. Jeg har absolut ikke fortrudt, at jeg læste videre fra elektriker til el-installatør.”