Praktikplads er vejen til drømmejob

En drøm går i opfyldelse, når Daniel Knudsen til sommer går i sin fars fodspor. Så kan han kalde sig handelsøkonom og fastansat i drømmejobbet hos PM Pack i Horsens, hvor Daniel Knudsen har været i praktik i otte måneder.
Af Janni Boe Ilfeldt
nyhed

Som lille drømte 23-årige Daniel Knudsen fra Horsens om at blive professionel golfspiller, men i løbet af årene fik hans fars arbejde stor indflydelse på karrieredrømmene.

”Jeg har egentlig altid været meget inspireret af min far. Jeg var med ham på arbejde, når han var ude at rejse og besøge kunder. Jeg vil gerne følge i hans fodspor og arbejde inden for salg og kunderelationer,” fortæller Daniel Knudsen om, hvorfor han søgte ind på den videregående uddannelse til handelsøkonom i Horsens hos Erhvervsakademi Dania.

”Jeg kan godt lide det her med at komme ud og prøve tingene af i praksis. Den lange praktik gør, at jeg føler, at jeg får et indgående kendskab til virksomheden. Jeg kan bedre gå i dybden med de forskellige opgaver, i stedet for at det bliver overfladisk,” siger Daniel Knudsen, som særligt har set frem til sit praktikforløb på otte måneder.

Scorede praktikplads

Hos emballeringsvirksomheden PM Pack i Horsens scorede Daniel Knudsen sin praktikplads. Horsens-virksomheden sælger totalløsninger til emballering af fødevarer og andet slagterudstyr. De stod over for at skulle lave en ny webshop med salg til både virksomheder og private. Det åbnede muligheden for at få en praktikant til at optimere webshoppen og stå for online markedsføring.

Praktikopslaget fangede Daniel Knudsen. ”Det var egentlig meget mig, sådan at skulle være med til at starte en webshop op og få lov at sætte mit eget præg på det. At kunne være med fra start af og have indflydelse på, hvordan det skal fungere,” siger han.

Daniel Knudsen har løst sine opgaver så godt, at PM Pack ikke kan undvære ham. De har derfor både forlænget hans praktik og tilbudt Daniel Knudsen en fast stilling.

”Det har jeg selvfølgelig valgt at sige ja til, da jeg rigtig godt kan lide at være derude. Jeg kan godt lide de mange forskellige opgaver. Det er rare mennesker, og der er et godt arbejdsmiljø,” fortæller Daniel Knudsen, som ser frem til arbejde med salg og kunderelationen ligesom sin far.

Succes eller fiasko?

”Det er sjovt at se koblingen mellem forbrugerens adfærd og mine egne forventninger, da jeg indkøbte produktet og planlagde en kampagne. Bliver det en succes eller en fiasko?” spørger Daniel Knudsen retorisk, når han fortæller om, hvorfor salg og kunderelationer er så interessante.

Hos PM Pack har Daniel Knudsen, udover at styre webshoppen, også stået for salgskampagner på de sociale medier, indkøb og lagerstyring. Før han blev praktikant hos dem, fik virksomheden hjælp udefra til markedsføringsopgaver. Nu har Daniel Knudsen overtaget næsten alle opgaverne og står selv for online markedsføring.

Studiet opfyldte drømmen

Daniel Knudsen søgte ind på uddannelsen til handelsøkonom, så han kunne følge sine karrieredrømme. Han så mange muligheder for at komme videre bagefter inden for salg og markedsføring både med arbejde og videreuddannelse. Så er der lagt et godt fundament for at følge i farens fodspor.

”Jeg føler egentlig, at jeg kan meget mere, end jeg fik at vide, da jeg startede på uddannelsen. Der er mange flere muligheder end jeg lige gik og troede,” synes Daniel Knudsen, som har specialiseret sig i E-handel på uddannelsen.

Daniel Knudsen har længe set frem til at dimittere til sommer, så han kan arbejde på fuldtid med det som han brænder for.

Fakta om handelsøkonomuddannelsen:

  • 2-årig kort videregående uddannelse
  • Otte måneders lønnet praktik
  • Uddannelsen kan blandt andet tages i Hobro, Horsens, Randers og Silkeborg

Læs mere om uddannelsen til handelsøkonom her