Produktionsteknolog fik drømmejob i SØBY

En projektopgave på produktionsteknologstudiets første år førte videre til praktik i SØBY i Højslev for Charlie Køhler, der i dag har sit drømmejob som konstruktør i virksomheden, der leverer maskiner til landsbrugssektoren
nyhed

Charlie Køhler er oprindelig fra Sønderjylland og uddannet værktøjsmager. Da han skulle videre i karrieren, blev det produktionsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive.

”Underviserne er selv ingeniører og har en viden og erfaring fra virksomheder, som de giver videre. Det er vigtigt, at man er seriøs med sin uddannelse. Jeg har altid ønsket at lære så meget som muligt,” siger Charlie om sin tid på den toårige videregående uddannelse.

Viden bliver omsat i praksis

At Charlie er videbegærlig skal man ikke være i tvivl om.

”Jeg startede på de adgangsgivende kurser på universitet i Sønderborg, efter jeg blev færdig. Der tog jeg bl.a. fysik. Det har givet mig endnu mere viden, som jeg dagligt bruger i jobbet på SØBY,” fortæller han.

”Kendskab til hvordan man beregner fx en maskines varme eller lyd er noget, man henter i fysikken. Jeg er glad for den viden, jeg nåede at få med fra universitetet i Sønderborg. Jeg skal kunne omregne kapaciteter inden for bl.a. vægt, hertz, energi og tid”.

En konkret opgave for Charlie er fx at tilpasse rørledninger til en maskine. Da SØBYs kunder både er fra Danmark og det meste af Europa, er det meget kundebaserede løsninger firmaet sælger. Derfor bliver der også udarbejdet manualer til kunder. En opgave produktionsteknologen også er med til.

charlie på SØBY

Jobbet er drømmejob for produktionsteknologen

Charlies opgaver består i beregninger og tegninger af alle produkter lige fra redlere og elevatorer til kornsnegle og blæsere. ”Jeg arbejder i et tegnesystem, der hedder PTC CREO parametric, og jeg har skullet lære det fra bunden, da vi på studiet brugte SolidWorks. Selvom det meste af mit job foregår ved pc, har jeg altid skydelæren liggende, hvis jeg lige skal ud og tjekke et mål fysisk i produktionen. Jeg laver også test i vores faciliteter i den gamle foderstofmølle i Højslev.”

Familievirksomhed med gode udfoldelsesmuligheder

Ingeniørstudiet måtte vige, da Charlie Køhler så jobopslaget fra SØBY. ”Det er et sted med plads til udvikling for mig. Der er en god kultur, og der er styr på økonomien. Jeg kan godt lide udfordringer, så der er noget at tænke over, når jeg har fri,” siger Charlie Køhler. Han er netop blevet involveret i Odder Cykel Klub, hvor han skal fungerer som sportsdirektør, - i sin fritid.

For flere informationer om uddannelsen til produktionsteknolog, se her

12.2.2015