Sød praktikmusik mellem virksomheder og studerende

Erhvervsakademi Dania var fredag matchmaker for 25 virksomheder og over 100 studerende til praktikdating i Randers. Virksomheder kalder arrangementet en succes.
nyhed

Gangene på Erhvervsakademi Dania i Randers var fredag fyldt til randen med mennesker. Over 100 studerende fra tre forskellige uddannelser og flere campusser var mødt op til praktikdating for at møde de 25 virksomheder, der ledte efter deres kommende praktikant i enten tre eller otte måneder.

De studerende, som tilbød deres ekspertise til praktik, kom fra uddannelserne til handelsøkonom, produktionsteknolog og markedsføringsøkonom, og netop sidstnævnte ledte direktør Aksel Blaabjerg efter. Han ejer Blaabjergs forlag, som udgiver De Grå Synger.

Bogen udkom første gang for fem år siden og var en stor salgssucces med sine sange målrettet folk over 50 år, og selvom salget går godt, skal der nytænkning til i forhold til markedsføringen.

Aksel Blaabjerg Direktoer De Gra Synger

”Jeg har brug for en praktikant, der kan det, jeg ikke selv kan. En, der kan få De Grå Synger udbredt på blandt andre de sociale medier, oprette en webshop og optimere vores tilstedeværelse på nettet, så hvis man fx søger efter en sang, som er i bogen, så dukker sangbogen op,” forklarer Aksel Blaabjerg.

Selvom hans virksomhed er blandt de små til dagens arrangement, manglede han ikke studerende at tale med.

”Det er en rigtig god idé med arrangementet her, og jeg har fået mange gode snakke med nogle meget interessante kandidater,” siger Aksel Blaabjerg.

Produktionsteknolog til LEAN-optimering
En anden deltagende virksomhed var maskinfabrikken Prodan fra Randers, hvor direktionsassistent Helle Ødum var på udkig efter produktionsteknologer til to forskellige LEAN-projekter.

”Det ene projekt er i vores robotsvejseafdeling, hvor vi gerne vil have optimeret og udnyttet robotterne endnu bedre end i dag. Det andet er i vores sværgodsafdeling, hvor vi gerne vil have en dygtig studerende til at analysere og nedbringe vores opstillingstider,” forklarer Helle Ødum, der var glad for arrangementet.

Prodan Snakker Med Studerende

”Vi har gennem tiden haft mange i praktik, da vi gerne vil bakke op omkring byens uddannelser og gøre vores del for at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden,” siger hun.

Andre deltagende virksomheder var blandt andre Tulip, Gaven.dk, Online Synlighed, DS Smith, iCompany, ID2ME, Fenris Gear, Share IT og MLIVING.

Hvis du en anden gang gerne vil have din virksomhed med til praktikdating i Randers, så kontakt erhvervskonsulent Peter Philip Jacobsen på tlf. 6040 3020 eller peja@eadania.dk