Uddannelser holder studiestart med rundboldturnering

Igen i år sluttede introugen på Dania i Randers med rundboldturnering for alle de nye studerende. En god afslutning på første uge mener Jonas Schmidt og Joakim Skødt, der læser på uddannelsen til handelsøkonom
Af Anne-Mette Gyldenløv, journalist
nyhed

”Kom så Jonas! Du kan godt!”

Tilråbene kommer fra sidelinjen, og Jonas Schmidt fra Randers samler rundboldbattet op.

Han kaster bolden i vejret, svinger battet og … forbier. Han griner, og Joakim Skødt og de andre nye studerende på uddannelsen til handelsøkonom smiler og ryster på hovedet.

Han svinger igen battet og … rammer. Laaang bold. Alle på banen løber, mens tilskuerne hujer og råber. Handelsøkonomerne løber, mens modstanderne - produktionsteknologerne – hurtigt får fat i bolden og sendt ind til deres stopper.

Rundboldturneringen mellem alle uddannelserne på Erhvervsakademi Dania i Randers er en tilbagevendende begivenhed, som hvert år afslutter den første uge af studiet.

Ifølge Joakim Skødt og Jonas Schmidt (billedet øverst) har det været en god introuge med meget information og aktiviteter.

”Vi har brugt meget tid på at lave og arbejde med vores personlighedsprofiler, kaldet DISC-profiler. Ud fra dem er vi blevet inddelt i vores studiegrupper, hvor vi har skabt et arbejdsteam og etableret, hvordan vi bedst udfylder rollerne i gruppen. Profilerne er en god start til at lære hinanden at kende og acceptere hinandens forskelle,” forklarer 19-årige Jonas Schmidt, der har valgt uddannelsen til handelsøkonom, fordi han interesserer sig meget for salg og handel.Rundbold Loeb

”I næste uge skal vi på studietur til Berlin, og det er en rigtig god måde at lære hinanden at kende på, og det giver os nok et endnu bedre sammenhold. Rundboldturneringen her hjælper helt sikkert også på det og er en god afslutning på ugen,” siger Joakim Skødt (billedet til højre) på 22 år, der bor i Aarhus og har valgt uddannelsen, fordi han gerne vil arbejde med handel og være selvstændig en dag.

”Men nu skal vi lige vinde det hele og så i baren,” griner Jonas Schmidt og vender tilbage i køen til at slå.

Det sker også til studiestart på Dania

  • Innovationsprojekt med lokal børnehave
  • Mød Branchen
  • Rustur/Introtur
  • Studietur til Hamborg og Berlin
  • Virksomhedsbesøg
  • Fredagsbar
  • Lagkagebygningskonkurrence
  • Besøg af faglige organisationer
  • Valg til De Studerendes Råd og studieråd