Handelsøkonomer på studietur til Budapest får undervisning på International Business School

Studietur til Budapest blev forlænget med projektarbejde og undervisning på International Business School for handelsøkonomstuderende fra Dania i Hobro. Marianne Pedersen, Kasper Steffens, Daniel Sindalsen og Chresten Larsen er netop kommet hjem fra Budapest i Ungarn med gode erfaringer i bagagen.
nyhed

Handelsøkonomerne fortæller: ”På forhånd havde vi valgt forskellige fag, som vi forventede kunne være godt for vores projekt. Vi fulgte tre fag på IBS var E-Business, Chinese Culture og International Business Communication. E-Business skuffede os, da det primært handlede om design af hjemmeside. Ved Chinese Culture, fik vi en god præsentation om kinesisk kultur og fik brugbar viden til vores projekt. International Business Communication, hvor vi fik lejlighed til at præsentere os selv, var meget spændende. I klassen fik vi en forhandlingscase med en sælger og en køber, hvor vi skulle forsvare vores case, over for en anden studerende.”  

Efterfølgende blev der diskuteret, hvordan de forskellige have grebet case an, og her kunne de tre Dania-studerende tydeligt høre forskel på, hvor meget deres baggrund/kultur havde indvirkning på den fremgangsmåde de havde. De tilføjer: ”Dette bekræftede samtidig det, som vi havde lært på handelsøkonom-uddannelsen angående kulturforskelle. Det er altid en fed oplevelse at se teori blive anvendt i praksis. Tiden i Budapest var en anderledes og spændende måde at skrive et projekt på, og vi brugte det meste af tiden på projektskrivning. Vi oplevede begrænsninger i forhold til it. Der hvor vi boede, havde vi internet, men selve hastigheden på nettet var langsom. Dermed var et skype-møde fx ikke en selvfølge.”

Budapest b

Positiv erfaring rigere

Studiegruppen anbefaler at tage af sted: ”Samlet set var turen en succes. Vi fik lært noget om den ungarske kultur, og vi vil klart anbefale at man tager derned, hvis muligheden byder sig, da det er en helt anden måde at skrive projekt på, og for at opleve byen. Budapest er en flot by og man kan leve for et overkommeligt beløb. Der er mange muligheder for at gå i byen, spise og købe ind. Folk i byen er ikke meget anderledes fra danskere, men man kan godt mærke, at de er et andet folkefærd. ”

Danias handelsøkonomstuderende besøgte også Coloplast under deres studietur.

Prismæssigt er det billigt at være i Budapest. Den ungarske valuta hedder Forint og 1000 Forint er ca. 25 kr. værd. En nem sammenligning er, at en Cheeseburger med to bøffer kostede 10-12 kroner hos MacDonald i Ungarn, hvor den koster 20-25 kroner i Danmark.