Grønland, grøn energi og sammenhold

Det var en vedholdende chef, der fik Tuperna Heinrich til at læse til el-installatør, men det er sammenholdet og målet om at arbejde med vedvarende energi i Grønland, der gør studiet fantastisk for hende
nyhed

Drømmen om at være projektleder og engang have sit eget firma har fået Tuperna Heinrich til at flytte fra Ilulissat i Grønland til Hadsten.

”Jeg har været elektriker siden 2009, men min chef begyndte at prikke til mig. Chefen har selv læst til el-installatør i Hadsten og anbefalede mig at gå her, fordi de uddanner de bedste i branchen. Efter han havde prikket til mig i et års tid, tog jeg springet,” forklarer 29-årige Tuperna Heinrich, der bor tæt på campus med sin kæreste.

Derfor kom det også som en overraskelse for hende, da hun sammen med de andre fik at vide, at den videregående uddannelse flytter til Randers. Men nu er der styr på det.

”Vi er flere, der bor meget tæt på hinanden i Hadsten, og vi kører sammen til Randers. Der er jo kun 16 km, og vi skal i praktik og skrive hovedopgave på 4. semester, så det giver det ikke mening at flytte for at bo tættere på campus i samlet seks-syv måneder. Elektrikere finder jo altid en løsning,” griner hun.

Sammenhold og energi

At hun har planlagt kørsel med de andre viser meget godt det tætte sammenhold, der er blandt de studerende på holdet. Det er efter hendes mening også det bedste ved studiet.

”Trods vores forskelligheder har vi det rigtig godt med hinanden. Vi hygger og går i byen sammen, og når beregninger bliver lidt svære, hjælper vi også hinanden,” forklarer hun.

Når hun er færdig med uddannelsen, vil hun gerne tilbage til Grønland og arbejde med vedvarende energi og grønne løsninger.

”Jeg håber, at jeg kan lære mere om det i praktikken på 4. semester, for fx solceller er noget, som først nu er ved at vinde fodfæste på Grønland. Interessen er stigende, og jeg tror, den bliver ved længe endnu. Det vil jeg gerne være specialist i. Måske som selvstændig, men ikke til at starte med,” smiler hun.

Læs mere om uddannelsen her