Dania vækster 18% fra 2012 til 2013

Studiestart bliver præget af massiv tilgang, idet Dania fra 2012 vækster hele 18% i antallet af optaget studerende.
nyhed

Erhvervsakademi Dania fik 2000 ansøgninger fra ind- og udland til populære videregående uddannelser

Erhvervsakademi Dania vækstede hele36 % i antal ansøgninger i alt, som er kommet ind ved ansøgningsfristen den 5. juli. Det tegner til en markant vækst på de 16 videregående uddannelser, som akademiet udbyder fra otte afdelinger i det midtjyske samt i Hobro.

Særlige Dania uddannelser spiller hovedrolle

Det samlede ansøgertal til Danias uddannelser er 1987, og det er 36 pct. højere end sidste år. Dania spiller på den måde en hovedrolle i regeringens målsætning om, at 60 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en videregående uddannelse. Rektor Lis Randa siger om akademiets vigtige rolle: ”Med særlige erhvervsrettede specialer på Danias 16 videregående uddannelser, arbejder vi intenst med at inddrage praksis fra erhvervslivet og ny viden for at give de studerende kompetencer, så de er rustet til de faglige og globale udfordringer, de vil møde i deres karriere.”

Attraktiv international og lokal uddannelsesinstitution

Erhvervsakademi Dania oplever vækst i antallet af ansøgninger fra unge fra hele verden til de seks internationale linjer. 438 ansøgere har i alt ved fristen 5. juli fundet vej til Danias internationale uddannelser og det er en stigning på 232% fra i alt 188 ansøgninger i 2012.   Men det er ikke kun fra udlandet, at de nye studerende strømmer til. ”Vi har mange, der kommer til Dania fra de lokale ungdomsuddannelsesinstitutioner i vores otte byer. Til nogle af Danias uddannelser kommer de fra hele Danmark og sågar fra Færøerne. Der er fx til datamatiker-uddannelsen i Grenaa, med specialet spiludvikling, 68% flere 1. prioritets-ansøgninger til Dania i år.”

I alt har Erhvervsakademi Dania ved fristen 5. juli modtaget 1082 førsteprioritets-ansøgninger fra ind- og udland, og det er en flot vækst på 13% fra antal af 1. prioriteter i 2012.