Vestas nomineret som bedste praktiksted

Handelsøkonom-studerende fra Erhvervsakademi Dania har været så glad for sit praktikophold, at hun nu har nomineret Vestas til Årets Dania-praktik. Ansvar og tillid har gjort, de nu har fået en plads i finalen
Af Malene Thomsen, kommunikationsmedarbejder
nyhed

Isabella Kjær Jensen, der til dagligt studerer til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro, har de sidste 10 måneder været i praktik i indkøbsafdelingen for ”Weldments” kategorien i Global Procurement i Vestas. Og der er ingen tvivl om, det har været en stor oplevelse for den unge handelsøkonom.

”Det er virkelig spændende at prøve kræfter i en international virksomhed, hvor der hele tiden sker noget nyt. Det har givet mig mulighed for at udvikle mig både personligt og fagligt,” siger Isabella Kjær Jensen om sit praktikophold.

”For os er det vigtigt, at man som praktikant tager initiativ og udviser engagement. At udvikle vores medarbejdere kontinuerligt er essentielt for at agere i et meget dynamisk marked, som Vestas befinder sig i – dette sker gennem faglig og personlig læring hver eneste dag”, siger Category Director Peter Raaby Poulsen og fortsætter:

”Man bliver nødt til at tage nogle chancer og udfordre sig selv i dagligdagen. For at udvikle sig fagligt og personligt bliver man nødt til at tage nogle chancer og udfordre sig selv i dagligdagen. For os handler det om, at man har modet til at turde gøre nogle ting – og det har Isabella helt bestemt vist, at hun har. Vi kan jo se en kæmpe udvikling i Isabella, da hun har prøvet kræfter med det ”ukendte” gennem mange forskellige opgaver, som kan virke grænseoverskridende i starten. Men ofte kommer man stærkere ud på den anden side.”

De mange udfordrende opgaver spænder bredt lige fra forhandling af priser, daglig leverandørkontakt globalt samt udarbejde strategisk materiale til ledelsesgruppen.

”I starten var det lidt grænseoverskridende. Ikke mindst fordi jeg virkelig var en genert pige førhen,” fortæller Isabella Kjær Jensen.

Det handler om mod

Den lidt generte Isabella Kjær Jensen var også hende, som Peter Raaby Poulsen først lærte at kende. Men meget er sket i løbet af Isabellas praktikophold. 

”Selvom det var en genert Isabella, vi mødte i starten, så havde hun alligevel en et stort gå-på-mod,” fortæller Peter Raaby Poulsen, der smiler stort og tilføjer:
”Isabella har stor tiltro til egne evner og deraf, at hun kan gøre en stor forskel i indkøbsbranchen. Det tror jeg på hun kan komme til, da det handler om at turde tage teten og have det rigtige mindset. Det skal der til i en stor organisation som Vestas – og der er Isabella på rette vej.”

Isabella roser Vestas for deres imødekommenhed og deres tillid. Som praktikant bliver hun behandlet på ligefod med alle de andre medarbejdere, og hun har endda været med på forhandlingsrejser til bl.a. Kina.

”Det har i hvert fald været en stor læring både personligt og fagligt at være med på forhandlingsrejser til udlandet. Jeg har særligt fået en stor forståelse for andre kulturer. Det er bestemt noget, jeg har taget med mig videre i mit arbejde til hverdag,” fortæller Isabella.

Som en del af dagligdagen kommunikerer Isabella med alt fra kinesiske direktører til tyske ingeniører. Troen på egne evner er steget markant i løbet af praktikforløbet, og Isabella er ikke et sekund i tvivl om, at det kan hun takke Vestas for.

”Det er egentlig meget simpelt,” siger Peter og fortsætter:
”Isabella har modet til at gøre noget, der skiller sig ud, og hun tør tage chancen. I samarbejde med Isabella fik vi strikket det helt rigtige forløb sammen til hende. Det ser vi resultaterne af nu, og det giver en kæmpe værdi for os – og også Isabella, er jeg overbevist om, ” siger Peter og kigger på Isabella, som nikker samtykkende med et stort smil.

Vinderen af Årets Dania-praktik findes sidst i maj og går videre til den nationale finale for alle erhvervsakademier i Danmark i Odense den 7. juni.

”En succes på alle planer”

Praktikkoordinator Sonja Juhl Madsen fortæller:

”Isabellas praktikophold har været ekstraordinært. Hun har haft en praktikvejleder, der virkelig har set Isabella, og som har bakket hende op. Peters indsats har været usædvanlig. Isabella har altid været en dygtig studerende og været en, der har trukket det store læs. Men hun har samtidig været en stille og sky pige. Det har Peter formået at rykke. Han har givet hende nogle udfordringer, skubbet hende ud, hvor hun måske ikke kunne bunde. Men Peter har hele vejen igennem kunnet fornemme Isabella og har set, at hun havde modet til at turde. Han har fremprovokeret en vilje, der har skabt succes på alle planer. Isabella er virkelig vokset med opgaven.”