Samarbejde ruster Dania-studerende til revisionsbranchen

Uddannelsen til finansøkonom rimer på job i bank, men på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg vælger flere studerende at specialisere sig i revision. For nylig var et projekt med regnskabsanalyse på programmet, hvor Partner Revision hjalp med foredrag og svar på faglige spørgsmål.
nyhed

Den farverige kunst på væggene i mødelokalet står i kontrast til det grå vintervejr udenfor vinduerne. Ved bordet midt i lokalet sidder de to finansøkonom-studerende, Mathias Sandgren og Shannie Zülau, overfor René Mortensen, der er statsautoriseret revisor.

”Nu kan det godt være jeg stikker lidt til dig, men hvordan ser jeres priser egentlig ud?” spørger Mathias Sandgren med et smil.

”Nu har jeg jo tavshedspligt, så det kan jeg ikke sige,” griner René Mortensen og fortæller:
”Det er meget individuelt, hvad prisen er, for det er meget forskelligt, hvad vi skal lave for virksomhederne. Der er jo stor forskel på regnskaber for produktionsvirksomheder og handelsvirksomheder, ligesom nogle har styr på alting selv, mens andre har brug for mere hjælp,” siger han.

På midten af bordet ligger et årsregnskab. Det er de studerende ved at analysere på studiet til finansøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Som en del af projektet har Partner Revision holdt foredrag for de studerende, som nu kan spørge revisionsfirmaet om alt fra arbejdsgang og pengestrømsanalyser til kutymer ved udarbejdelse af regnskab.

Det er 22-årige Mathias Sandgren fra Silkeborg glad for.

”Det er en god mulighed for at møde virksomheden og skabe kontakt til revisionsbranchen, som jeg har stor interesse i. Samtidig er det nemt at læse teorien, men det er noget andet at bruge den på et rigtigt regnskab,” forklarer Mathias.

For Partner Revision har samarbejdet om opgaven tre fordele

”For det første får vi udbredt kendskabet til både revisionsbranchen og os selv. For det andet skal vi selv have studerende i praktik, og på denne måde giver det os mulighed for at lære de bedste at kende. Og for det tredje giver det os noget selv at komme ud på uddannelsen og fortælle om vores fag, virksomhed og arbejde. Det er god træning,” siger René Mortensen.

Udover revision har de studerende arbejdet med bank-projekter for SparNord og Jyske Bank. Til næste sommer bliver det også muligt som finansøkonom at få speciale i revision på Dania i Silkeborg.

René Forklarer For Studerende

Haender

10.12.2014