Maskinkonstruktør

MØD EN PRODUKTIONSTEKNOLOG

Maskinkonstruktion er min helt store passion. John Andersen er i gang med nyt karriereforløb baseret på den toårige uddannelse til Produktionsteknolog fra Erhvervsakademi Dania i Randers. 

 

Fra Vestjylland over Randers til Norge – og retur 

John er 33 år og oprindeligt uddannet skibsmontør. Han har efter dimission arbejdet på en borerig i Bergen i Norge, og anbefaler varmt uddannelsen som produktionsteknolog til andre.

  ”To år er mere overskueligt

Finanskrisen ramte i 2010 John, der som skibsmontør fra Vestjylland arbejdede med smedeopgaver i en virksomhed i Aarhus. John havde i længere tid overvejet at prøve noget nyt, også på grund af begyndende skavanker med ryg og knæ. ”Det hårde fysiske arbejde på et skib er ikke til at holde til, når man bliver 60 år, så da jeg blev sagt op, tog jeg beslutningen” siger John tilfreds. At valget blev den toårige produktionsteknologuddannelse var enkelt nok, fordi to år er en overskuelig periode - også økonomisk. Ved studiestart valgte John at følge et brush-up kursus i matematik og it på erhvervsakademiet, hvilket han var glad for: ”Det var så godt at tage det”. Da studiet først var i gang, havde John vænnet sig til at sidde stille, hvilket kan være en udfordring, når man er vant til at være fysisk aktiv hele dagen.  John vil i dag ikke udelukke, at han en dag vil bygge mere uddannelse oven på de to år på Dania. Han kan tydeligt se mulighederne, når uddannelsen er i hus: ”Der er større muligheder for job med en uddannelse som produktionsteknolog. Det at blande det praktiske, jeg havde med i bagagen, med teori giver nye muligheder, og samlet set åbner det mange nye døre.”

Dimittend sommeren `12 i Randers, borerig september ´12 i Bergen

Johns kæreste skulle i efteråret 2012 læse et semester i Bergen, så da John var færdiguddannet, satsede han alt og tog med til Norge. CV blev lagt ud på jobsider og til vikarbureauer, og gennem netværk lykkedes det allerede efter to uger i Norge at få job. En borerig skulle ombygges, hvilket gav projektansættelse i Semco Norge. Boreriggen kom 1. september for bl.a. at få tre nye kraner påsat, og John fungerede som koordinator af brandvagter, udførte tegneopgaver og efter kort tid fyldte sikkerhedsopgaver, løfteplaner og arbejdstilladelser al hans tid.  Med 700 mand i arbejde på riggen, var der nok at give sig til. ”Kendskabet til Rics Assesment fra studiet blev brugt meget aktivt, og generelt brugte jeg mange af de ting, jeg har lært på uddannelsen,” siger John og fortsætter: ”Jeg vil varmt anbefale andre at søge udenlands. Det giver lidt på CV`et, at man har prøvet noget andet, og er med til, at man klarer sig bedre.” Nu er John tilbage i Danmark, og ser frem til en jobsamtale i Semco Danmark, der har til huse i Esbjerg. Så måske er det et job i den danske off shore branche, der er næste skridt i Johns karriereforløb.